Τεχνολογικές απώλειες στη Wall

Οι πιέσεις που ασκούνται στον τεχνολογικό κλάδο από τις ανακοινώσεις της Lucent και της Nokia, αλλά και από την έρευνα στα λογιστικά της WorldCom, οδηγούν τη Wall Street χαμηλότερα και το Nasdaq σε απώλειες της τάξης του 1,9%.

Με σημαντικές απώλειες κινούνται στο μέσον περίπου της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης.

Σημαντικές πιέσεις δέχονται οι τεχνολογικές μετοχές μετά από πληθώρα δυσμενών τεχνολογικών – εταιρικών νέων, οδηγώντας έτσι το Nasdaq σε ρευστοποίηση κάποιων από τα πρόσφατα κέρδη του.

Η Nokia ανακοίνωσε ότι θα καταγραφεί μεγάλη απόκλιση από τις προβλέψεις που είχε εξαγγείλει σχετικά με τις πωλήσεις της κατά το α΄ τρίμηνο του 2002. Περικοπή στις προβλέψεις της για πωλήσεις ανακοίνωσε και η Lucent, διατηρώντας αυτές ωστόσο, και πάλι σε ψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα του 2001. Στις δυσμενείς προβλέψεις εξάλλου προστίθεται η ανησυχία, η οποία έχει ξεσπάσει από τις έρευνες που ξεκίνησαν γύρω από τις λογιστικές καταστάσεις της WorldCom.

Ο τεχνολογικός δείκτης κινείται στην περιοχή των 1.892 μονάδων, με πτώση κατά 1.90%, ενώ μικρότερες απώλειες καταγράφει ο Dow Jones (στο –0,28%), ο οποίος βρίσκει στήριγμα στις ανακοινώσεις της IBM για ισχυρά αποτελέσματα το τρέχον έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v