Τεχνολογικά νέα οδήγησαν το Nasdaq σε απώλειες

Τα νέα από Nokia, Lucent και Worldcom, άσκησαν σημαντικές πιέσεις στο δείκτη Nasdaq, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση έχοντας υποχωρήσει κατά 1,68%, στις 1.897 μονάδες. Στήριξη στο Dow προσέφεραν οι προβλέψεις της IBM, οδηγώντας τον σε θετικό πρόσημο.

Χαμηλότερα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τα δυσοίωνα νέα από τον τεχνολογικό κλάδο, τα οποία άσκησαν έντονες πιέσεις στο Nasdaq.

Η Nokia ανακοίνωσε ότι θα καταγραφεί μεγάλη απόκλιση από τις προβλέψεις, που είχε εξαγγείλει σχετικά με τις πωλήσεις της κατά το α΄ τρίμηνο του 2002. Περικοπή στις προβλέψεις της για πωλήσεις ανακοίνωσε και η Lucent, διατηρώντας αυτές ωστόσο, και πάλι σε ψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα του 2001. Στις δυσμενείς προβλέψεις εξάλλου προστίθεται η ανησυχία, η οποία έχει ξεσπάσει από τις έρευνες που ξεκίνησαν γύρω από τις λογιστικές καταστάσεις της WorldCom.

Στο –1,68% βρέθηκε ο Nasdaq υποχωρώντας ως τις 1.892,09 μονάδες. Κέρδη κατά 0,20% αντίθετα κατέγραψε ο δείκτης Dow Jones, καθώς άντλησε δυνάμεις από τις προβλέψεις της IBM, περί θετικών αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v