Διαφορετικά πρόσημα στη Wall Street

Δεν κατόρθωσε τελικά να ανακάμψει ο Nasdaq, αφήνοντας μόνο τον Dow Jones σε θετικό πρόσημο στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές φάνηκαν ανήσυχοι σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας.

Με αντίθετα πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να ”αποτραβηχτούν” από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, οδηγώντας τον Nasdaq σε αρνητική τροχιά.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας ήταν αυτά που ”φρέναραν” τους επενδυτές, οι οποίοι θεώρησαν ότι ίσως η αγορά κινείται με πιο γρήγορους από τους κανονικούς ρυθμούς.

Ο δείκτης Dow Jones κατόρθωσε να διατηρήσει τα κέρδη του καταγράφοντας άνοδο κατά 0,15% ενώ ο Nasdaq δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το αρνητικό κλίμα, σημειώνοντας απώλειες περί το 0,42%.

Στην πτώση των τεχνολογικών μετοχών συνέβαλλε καθοριστικά η αρνητική προειδοποίηση σχετικά με τα κέρδη της εταιρίας πληροφορικής Oracle, ενώ στον αντίποδα, το θετικό κλίμα στον Dow Jones ενισχύθηκε από την ανακοίνωση της αύξησης των επιχειρηματικών αποθεμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v