Σημαντικές απώλειες στη Wall Street

Τα δυσάρεστα νέα από τις προβλέψεις της Intel σχετικά με τα κέρδη της και η μικρότερη του αναμενομένου άνοδος των λιανικών πωλήσεων το Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, οδήγησαν σε απώλειες τη Wall Street. Χωρίς εκπλήξεις η ομιλία Γκρίνσπαν.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς εταιρικά και μακροοικονομικά νέα βάρυναν περισσότερο για τους επενδυτές, από ότι το θετικό περιεχόμενο της ομιλίας Γκρίνσπαν, ενώπιον της Ενωσης Αμερικανών Ανεξάρτητων Τραπεζιτών.

Ο Α. Γκρίνσπαν επεναλαμβάνοντας την ομιλία που ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής του Κογκρέσου έκανε, χαρακτήρισε ”παρούσα” την ανάκαμψη, αλλά επιφυλάχθηκε ως προς το ”μέγεθος και το σχήμα της”, τα οποία χαρακτήρισε ”αγνωστα”.

Οι ανακοινώσεις της Intel για περιορισμό των κεφαλαϊκών της αποθεμάτων, οδήγησαν τη Morgan Stanley σε υποβάθμιση της μετοχής της και τη JP Morgan σε προς τα κάτω αναθεώρηση των αποτελεσμάτων της του 2002.

Οι λιανικές πωλήσεις για το μήνα Φεβρουάριο αυξήθηκαν με ρυθμό της τάξης του 0,3% (στο –0,3% τον Ιανουάριο), κάτι το οποίο απογοήτευσε τους αναλυτές που περίμεναν άνοδο ως το 0,9%.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 10.501,85 μονάδες μειωμένος κατά 1,23% , ενώ απώλειες κατά 1,85% κατέγραψε ο Nasdaq, ο οποίος σταμάτησε στις 1.862,04 μονάδες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v