Περιμένει τον Γκρίνσπαν η Wall Street

Μεικτό παρέμεινε το κλίμα στη Wall Street μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, με τον Dow Jones να υποχωρεί οριακά ύστερα από το κλίμα αναμονής που διατήρησαν οι επενδυτές εν όψει της συνεδρίασης της Fed.

Μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης συνεχίστηκε η αντίθετη κατεύθυνση των δεικτών στη Wall Street, με τον Dow Jones να καταγράφει οριακές απώλειες εν αναμονή της απόφασης Γκρίνσπαν.

Ωστόσο, χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν οι έντονες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων, με τον Nasdaq να βρίσκεται και αυτός αρκετές φορές σε αρνητική τροχιά. Ωστόσο κατόρθωσε να ανακάμψει σημειώνοντας κέρδη κατά 0,47% ενώ ο Dow Jones υποχώρησε περί το 0,28%.

Παρατηρητές της αγοράς σχολιάζουν ότι η συνεδρίαση της Fed την Τρίτη θα σημάνει και τη λήξη της πολιτικής που διατήρησε μέχρι στιγμής η αμερικανική κεντρική τράπεζα, ανοίγοντας το δρόμο πλέον για αύξηση του κόστους δανεισμού.

Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που επισημαίνουν ότι εάν δοθεί οποιαδήποτε επιφυλακτική χροιά στα σχόλια του προέδρου της Fed, κάτι τέτοιο θα έχει αρνητική επίδραση τόσο στην πορεία των αγορών όσο και στα εταιρικά κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v