Ανοδικά ξεκίνησε η Wall

Ανοδικά ξεκίνησε ο βιομηχανικός Dow στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αφού οι επενδυτές εκτίμησαν ως θετική την αύξηση των εισαγωγών στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία Γκρίνσπαν ενώπιον της νομισματικής επιτροπής (FOMC) στις 21.15 ώρα Ελλάδος.

Με ανοδικές τάσεις ξεκίνησαν οι βασικοί δείκτες της Wall τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τα νέα από την αυξημένη εισαγωγική ζήτηση ανανέωσαν τα σημάδια για ”παρούσα ανάκαμψη”.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ εμφανίστηκε τον Ιανουάριο αυξημένο πέραν των προβλέψεων που έκαναν λόγο για ύψος 24,7 δισ. δολαρίων, στα 28,5 δισ. δολάρια, γεγονός που χαροποιεί την αγορά, η οποία εκτιμά τις αυξημένες απαιτήσεις για αγαθά, ως ένδειξη ευμάρειας. Όπως εκτιμούν αναλυτές της Wall Street Journal, ”οι μειωμένες εξαγωγές επιβεβαιώνουν την πολιτική του σκληρού δολαρίου, γεγονός που καθιστά τις αμερικανικές μετοχές ελκυστικότερες”.

Εξάλλου, στην ομιλία Γκρίνσπαν ενώπιον της νομισματικής επιτροπής των ΗΠΑ (στις 21.15 ώρα Ελλάδος) είναι στραμμένα τα βλέμματα της Wall. Η αγορά περιμένει να παραμείνουν τα επιτόκια αμετάβλητα, ενώ δεν αποκλείει την πιθανότητα θετικών εκτιμήσεων για την αμερικανική οικονομία από τον Mr FED.

Τη συνεδρίαση αναμένεται να επηρεάσει εξάλλου και η ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης της Hewlett Packard, προκειμένου να εγκριθεί η τοποθέτηση - εξαγορά στην εταιρία Compaq.

Στο 0,51% και τις 10.624 μονάδες ξεκίνησε ο Dow, ενώ με κέρδη της τάξης του 0,33% άνοιξε ο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v