Με ανάμικτες τάσεις κινείται η Wall

Με αντίθετα πρόσημα ξεκίνησαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω θετικών μακροοικονομικών νέων, αλλά και με πρόσφατες τις σημαντικές απώλειες από τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Με διαφορετικά πρόσημα ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με το Nasdaq να κινείται ανοδικά καθώς τα μακροοικονομικά νέα συμβάδισαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα.

Αναλυτικά, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% το Φεβρουάριο (παραμένοντας στα επίπεδα του Ιανουαρίου και συμπίπτοντας με τις προβλέψεις), ενώ οι τιμές λιανικής, εξαιρουμένων των κλάδων φαγητού και ενέργειας, αυξήθηκαν, για τον ίδιο μήνα, κατά 0,3% - ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις που ήθελαν το δείκτη στο 0,2%.

Πτωτικά κινήθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε την Παρασκευή, αφού ο αριθμός έπεσε στις 371.000, από 383.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ξεκίνησε στις 10.490 μονάδες και το -0,10%, ενώ άνοδο καταγράφει ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.838 μονάδων και το +0,29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v