Wall: Συγκράτησε τα κέρδη μετά τη Fed

Πιέσεις δέχτηκε η αγορά της Wall Street ύστερα από την ανακοίνωση της Fed ότι η αμερικανική οικονομία ναι μεν αναπτύσσεται με εντυπωσιακό ρυθμό, αλλά η σταθερότητα παραμένει ακόμη το ζητούμενο, κηρύσσοντας παράλληλα την τήρηση ουδέτερης στάσης στα επιτόκια.

Τριγμούς προκάλεσε στην αγορά της Wall Street η ανακοίνωση της Fed για την τήρηση ουδέτερης στάσης όσον αφορά στα επιτόκια, με τους δείκτες να δέχονται ισχυρές πιέσεις κατορθώνοντας ωστόσο να διατηρήσουν τα κέρδη τους.

Τόσο ο Dow Jones όσο και ο Nasdaq αμέσως μετά την ανακοίνωση της Fed άρχισαν να χάνουν μέρος των κερδών που κατέγραφαν στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ η τεχνολογική αγορά του Nasdaq κινήθηκε και σε αρνητικό επίπεδο.

Τελικά ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,54% ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 0,20%.

Η ανακοίνωση της Fed ήταν, όπως αναμενόταν, αυτή που επικέντρωσε το ενδιαφέρον της Wall Street. Οι κεντρικοί τραπεζίτες ανακοίνωσαν την αλλαγή της στάσης τους όσον αφορά στα επιτόκια, σε ουδέτερη, διατηρώντας παράλληλα το κόστος δανεισμού αμετάβλητο στο 1,75%.

Ωστόσο, η Fed τόνισε ότι αν και ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας είναι εντυπωσιακός, είναι δύσκολο ακόμη να μιλήσει κανείς για σταθερότητα.

Όσον αφορά στις εταιρικές ανακοινώσεις, η Hewlett-Packard μετά τη λήξη της συνεδρίασης των μετόχων της σχετικά με την εξαγορά της Compaq Computer, ανακοίνωσε ότι κέρδισε την πρώτη μάχη, καθώς οι ψήφοι υπέρ υπερέβησαν αυτούς που αντιτίθενται. Ωστόσο τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά από κάποιες εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v