Διορθωτικές τάσεις στη Wall (update)

Πτωτικά εξακολουθούν να διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω ανησυχίας των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων στους προσεχείς μήνες. Πιέσεις στη μετοχή της Hewlett Packard από το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Compaq.

Χαμηλότερα διαπραγματεύονται στη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η υπόνοια που άφησε ο Α. Γκρίνσπαν κατά τη χθεσινή του ομιλία ενώπιον της FOMC, για πιθανή αύξηση στα επιτόκια γύρω στον Ιούνιο, δημιούργησε ανησυχία στους επενδυτές.

Οι αμερικανοί τραπεζίτες άφησαν, όπως άλλωστε αναμενόταν, τα επιτόκια αμετάβλητα στο 1,75%, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν λόγο για ”εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας” παίρνοντας τις αποστάσεις τους από τις εξαιρετικά συγκρατημένες δηλώσεις του παρελθόντος, αλλά και, όπως εκτιμούν αναλυτές, προετοιμάζοντας το έδαφος για ανοδική πορεία των επιτοκίων. Η εξέλιξη αυτή που αναμένεται για τους καλοκαιρινούς μήνες, εκτιμάται ότι θα είναι συνδεδεμένη με την πτωτική πορεία της ανεργίας.

Επίσης όπως ανακοινώθηκε, ο αριθμός των υπό ανέγερση κατοικιών ανήλθε σε ετήσια βάση στο 1,77 εκατ. για το Φεβρουάριο, αρκετά πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πίεση δέχεται στο άνοιγμα η μετοχή της Hewlett Packard, καθώς η εξαγγελθείσα συγχώνευση με την Compaq πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της.

Στις 10.563 μονάδες και το –0,69% διαμορφώνεται ο βιομηχανικός Dow, ενώ απώλειες της τάξης του 1,25% καταγράφει ο Nasdaq και κινείται στο επίπεδο των 1.857 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v