Αρση εμποδίων στη συγχώνευση Hewlett - Compaq

Ξεπεράστηκε το σημαντικότερο εμπόδιο για τη συγχώνευση μεταξύ των εταιριών Compaq και Hewlett Packard. Η διαμάχη στο εσωτερικό της Hewlett έληξε με την πλευρά που επιθυμεί τη συγχώνευση να επικρατεί.

Αρση εμποδίων στη συγχώνευση Hewlett - Compaq
Σε καλό δρόμο φαίνεται ότι είναι η από καιρό εξαγγελθείσα εξαγορά της Compaq από τη Hewlett Packard.

Η πολυσυζητημένη συμφωνία συναντούσε τις αντιδράσεις των συντηρητικότερων μετόχων της Hewlett, μεταξύ των οποίων και ο γιος του ιδρυτή της, κ. Hewlett.

Η μάχη, που τους τελευταίους δύο μήνες μαινόταν, έλαβε χθες, Τρίτη, τέλος, καθώς η πλευρά της ”σιδηράς κυρίας” και διευθύνοντος συμβούλου, κ. Carly Fiorina, επικράτησε. ”Η πλειοψηφία που επιτρέπει τη συγχώνευση είναι ισχνή, αλλά επαρκής” σχολίασε η κ. Fiorina, η οποία πετά τώρα το ”μπαλάκι” της επικύρωσης στη γ.σ. της Compaq.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι μέτοχοι της Compaq θα εγκρίνουν τη συμφωνία και η δημιουργία του τεχνολογικού γίγαντα με πάνω από 165.000 εργαζομένους σε 160 διαφορετικές χώρες θα γίνει γεγονός.

Όπως ανεπίσημα ανακοινώθηκε, η διοίκηση της εντός ολίγου ενιαίας εταιρίας, θα προβεί σε περικοπές 15.000 θέσεων εργασίας, κάτι που θα αποτελεί συνέχεια της πολιτικής Fiorina για μειωμένο κόστος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v