Ρευστοποιήσεις στη Wall Street

Η προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη της Intel καθώς και οι επικείμενες αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed, δημιουργούν τάσεις ρευστοποιήσεων και πιέσεις στους βασικούς δείκτες της Wall.

Αρνητικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να κινούνται σε ακόμη χαμηλότερο επίπεδο, καθώς η προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για την κερδοφορία της Intel σε συνδυασμό με τις χθεσινές ανακοινώσεις της Fed, δεν άφησαν περιθώρια για άνοδο.

Λίγο τα αρνητικά σχόλια για την Intel από τη Salomon Smith Barney λίγο οι χθεσινές δηλώσεις της Fed για έναρξη της περιόδου αύξησης των επιτοκίων, ήταν αρκετά ώστε να ”τρομάξουν” τους επενδυτές, σχολιάζουν χαρακτηριστικά παρατηρητές της αγοράς.

Οι τελευταίοι εκτιμούν μάλιστα ότι επικείμενη αύξηση των επιτοκίων αναμένεται να περιορίσει το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, κάτι που απεύχονται οι επενδυτές.

Η Intel από την πλευρά της καταγράφει σημαντικές απώλειες, καθώς η Salomon Smith Barney αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας, κυρίως λόγω της αναμενόμενης μείωσης της ζήτησης.

Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Bear Sterns, παρά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της. O Dow Jones υποχωρεί περί το 0,7% ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες ύψους 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v