Wall: Intel και Fed ρίχνουν τους δείκτες

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street, ύστερα από τις έντονες ανησυχίες που επικράτησαν τόσο για τα αποτελέσματα της Intel όσο και για την πορεία του φαρμακευτικού κλάδου. Αρνητική επίδραση είχε και η χθεσινή ανακοίνωση της Fed για την τήρηση ουδέτερης στάσης όσον αφορά στα επιτόκια.

Υψηλές απώλειες υπέστη η αμερικανική αγορά καθώς εντάθηκαν οι ανησυχίες για τα αποτελέσματα της Intel, σε συνδυασμό με την πτώση του φαρμακευτικού κλάδου. Αρνητική επίδραση είχε ακόμη και το σήμα έναρξης της πολιτικής αύξησης των επιτοκίων από τη Fed στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 10501,27 μονάδες με απώλειες 1,26% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε περί το 2,55% στις 1832,96 μονάδες.

Η Salomon Smith Barney αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία ανά μετοχή της Intel, με αποτέλεσμα σύσσωμος ο κλάδος των επεξεργαστών να κινηθεί σε αρνητικό επίπεδο.

Επιπλέον, χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις αναλυτών που επισημαίνουν ότι οι ανέκαθεν η αγορά θεωρούσε ”φίλη” την Fed. Ωστόσο οι επενδυτές ανησυχούν πως όταν ο Άλαν Γκρίνσπαν ξεκινήσει την αύξηση των επιτοκίων, δύσκολα θα σταματήσει.

Από τις οικονομικές ειδήσεις ξεχώρισε η ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με το έλλειμμα του προϋπολογισμού, το οποίο διαμορφώθηκε στα 76,06 δισ. δολάρια το Φεβρουάριο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 72,96 δισ. δολάρια.

Πλήγμα δέχτηκε ο κλάδος των φαρμακευτικών εταιριών και ιδιαίτερα η μετοχή της Bristol-Myers Squibb, ύστερα από την ανακοίνωση ότι το φάρμακο που χρησιμοποιείται σε ασθενείς με καρδιακές παθήσεις, είναι αντίστοιχο με αυτό της ανταγωνιστικής της Merck που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v