Εντονες πιέσεις στον Dow

Υπολογίσιμες απώλειες καταγράφει ο Dow Jones στο χρηματιστήριο της Wall, ύστερα από τη στασιμότητα που επέδειξε το Φεβρουάριο ο ”δείκτης των δεικτών” της αμερικανικής οικονομίας και τις κριτικές για τον επιχειρούμενο δανεισμό της General Electric.

Αρνητική είναι η πορεία του Dow Jones στη Wall Street, περίπου στο μέσον της συνεδρίασης, καθώς μακροοικονομικά στοιχεία και εταιρικά νέα, που αφορούν τη μετοχή της General Electric, δημιουργούν απαισιοδοξία για την πορεία της ανάκαμψης.

Πτωτικά κινούνται τα Blue Chips στη Wall Street, καθώς το αμερικανικό conference board ανέφερε ότι ο ”δείκτης των δεικτών” για την αμερικανική οικονομία παρέμεινε αμετάβλητος το Φεβρουάριο, έναντι ανόδου κατά 0,6% τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 0,1%.

Ο Bill Gross της εταιρίας Pimco Bond Fund εξαπέλυσε την κριτική του κατά της πολιτικής της εταιρίας General Electric και ανακοίνωσε ότι δεν έχει την πρόθεση να συμμετέχει σε δανειοδότηση της μεγαλύτερης (σε χρηματιστηριακές τιμές) εταιρίας του πλανήτη.

Δεν ήταν όμως μόνο αρνητικά τα σημερινά μακροοικονομικά νέα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% το Φεβρουάριο (παραμένοντας στα επίπεδα του Ιανουαρίου και συμπίπτοντας με τις προβλέψεις), ενώ οι τιμές λιανικής, εξαιρουμένων των κλάδων φαγητού και ενέργειας, αυξήθηκαν, για τον ίδιο μήνα, κατά 0,3% - ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις που ήθελαν το δείκτη στο 0,2%. Εξάλλου, πτωτικά κινήθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε την Παρασκευή, αφού ο αριθμός έπεσε στις 371.000, από 383.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Πτωτικά κατά 1% κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, στο επίπεδο των 10.396 μονάδων, ενώ με κέρδη 0,19% κινείται ο Nasdaq, στις 1.836 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v