Ανάμικτα στοιχεία... μπερδεύουν τη Wall

Με μικρές διακυμάνσεις ξεκίνησε τη συνεδρίαση η Wall Street, καθώς τα στοιχεία από τις παραγγελίες διαρκών αγαθών ήλθαν ανάμικτα. Ο συνολικός δείκτης αυξήθηκε για το Φεβρουάριο κατά 1,5%, αν όμως δεν συνυπολογιστούν οι τομείς της ασφάλειας και των μεταφορών, η πορεία του είναι πτωτική.

Χαμηλότερα ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Τρίτης ο δείκτης Nasdaq στη Wall Street, ενώ θετικά ο Dow, με την έκθεση για την πορεία των παραγγελιών στα διαρκή αγαθά να δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα.

Όπως ανακοινώθηκε, ο δείκτης το Φεβρουάριο κινήθηκε ανοδικά κατά 1,5% (από 1,3% τον Ιανουάριο), διαψεύδοντας τις προβλέψεις για άνοδο μέχρι 1%. Τα αρνητικά στοιχεία του δείκτη προκύπτουν αν από τον υπολογισμό των παραγγελιών αφαιρεθούν οι τομείς της άμυνας και των μεταφορών, οπότε αυτός εμφανίζεται αρνητικός.

Με ενδιαφέρον αναμένεται, εξάλλου, η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Μάρτιο, η οποία θα γίνει στις 17.00 ώρα Ελλάδος.

Στις 10.287 μονάδες ξεκίνησε ο Dow Jones, στο +0,06%, ενώ πτωτικά κατά 0,18% διαμορφώνεται στο άνοιγμα ο Nasdaq, που κινείται στις 1.809 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v