Αρνητικό πρόσημο για Dow και Nasdaq

Με αρνητικές και... νευρικές διαθέσεις ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Τα νέα για μειωμένη κερδοφορία της Macdonald’s το 2002 πιέζουν τον Dow, ο οποίος καταγράφει απώλειες 0,38%, ενώ διoρθωτικά κινείται ο Nasdaq.

Αρνητικά άνοιξαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τη χθεσινή ανοδική τους πορεία, επηρεασμένοι κυρίως από αρνητικά εταιρικά νέα, αλλά και ρευστοποιητικές τάσεις.

Πίεσεις δέχεται, όπως αναμενόταν, η μετοχή της εταιρίας MacDonald’s, καθώς ανακοίνωσε μειωμένη κερδοφορία για το τρέχον τρίμηνο, αλλά και για το 2002.

Σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον ανέμεναν προσυνεδριακά οι αναλυτές να συγκεντρώσει η μετοχή της κατασκευάστριας υπολογιστών Palm, η οποία ανακοίνωσε μικρότερες των προβλέψεων απώλειες κερδών στο τελευταίο τρίμηνο.

Με ποσοστιαία μεταβολή 0,38% άνοιξε ο Dow Jones, στο επίπεδο των 10.438 μονάδων, ενώ στο -0,41% ξεκίνησε ο Nasdaq, ο οποίος, όπως εκτιμάται, ”διορθώνει” από τα κέρδη της Πέμπτης και διαμορφώνεται στις 1.860 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v