Περιορίζει τις απώλειες η Wall Street

Συνεχίζεται το πτωτικό κλίμα στη Wall Street, με τους δείκτες ωστόσο να περιορίζουν ελαφρώς τις απώλειές τους, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του νέου τριμήνου. Οι ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν κλειστές.

Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και η έλλειψη αγοραστών είναι τα στοιχεία τα οποία ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την πτώση των δεικτών στη Wall Street, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του τριμήνου.

Αρνητικά επιδρούν στην αγορά και οι ανακοινώσεις σχετικά με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας αρκετών εταιριών του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, από τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους.

Επιπλέον, το γεγονός ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν και σήμερα Δευτέρα κλειστά λόγω του Πάσχα των Καθολικών, δεν είχε ιδιαίτερα θετική επίδραση στους επενδυτές.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται με απώλειες κοντά στη 1 ποσοστιαία μονάδα, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί περί το 0,6%.

Το αρνητικό κλίμα δεν κατόρθωσε να αναστρέψει ούτε η ανακοίνωση του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, ο οποίος παρουσίασε σημαντική άνοδο τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα παρέμενε αμετάβλητος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v