Κέρδη στη Wall από καταναλωτική εμπιστοσύνη

Άνοδος πυροδοτήθηκε στη Wall Street, από την εκτίναξη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ο οποίος για το Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 110,2, από 95 το Φεβρουάριο. Η άνοδος στη Wall έδωσε ώθηση και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ξεκάθαρα ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, ο δείκτης από το 95 του Φεβρουαρίου βρέθηκε στο 110,2 το Μάρτιο, διαψεύδοντας τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για 98. Τα μακροοικονομικά αυτά στοιχεία προστίθενται στην άνοδο το Φεβρουάριο κατά 1,5% του δείκτη παραγγελιών στα διαρκή αγαθά, ο οποίος ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Εξέλιξη που οδηγεί σε μικρή υποχώρηση Dow και Nasdaq από τα υψηλά ημέρας, αποτελεί η δίωξη που άσκησε η αμερικανική SEC σε έξι πρώην στελέχη της Waste Management Inc, κατηγορώντας τους για ανάμιξη σε χειραγώγηση εταιρικών αποτελεσμάτων την περίοδο 1992- 1997.

Στις 10.357 μονάδες διαμορφώνεται τώρα ο Dow Jones, κερδίζοντας 0,74%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,52% και κινείται στις 1.821 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v