Μικτές οι διαθέσεις στο κλείσιμο της Wall

Μικτές διαθέσεις επικράτησαν κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης στη Wall Street, καθώς οι ρευστοποιήσεις υπερκέρασαν τα θετικά μακροοικονομικά νέα από την άνοδο του ΑΕΠ στις ΗΠΑ και οδήγησαν τον Dow σε απώλειες. Ανοδικά ανακοινώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής διάθεσης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το μήνα Μάρτιο.

Με μικτές διαθέσεις ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μια ημέρα πριν από τις αργίες της Παρασκευής και της Δευτέρας λόγω του καθολικού Πάσχα.

Με ανοδικές τάσεις ανακοινώθηκε το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (GDP) στις ΗΠΑ για το τελευταίο τρίμηνο του 2001. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε στο +1,7% έναντι πτώσης κατά 1,3% που κατέγραφε το προηγούμενο τρίμηνο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν ποσοστό +1,4%.

Οι καταναλωτικές διαθέσεις, όπως τις εκτιμά το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, εμφανίστηκαν για το μήνα Μάρτιο στο 95,7 από 90,7 το Φεβρουάριο, ενώ αυξητικά κινήθηκαν οι αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας για την εβδομάδα που πέρασε και ανήλθαν στις 394.000, έναντι 376.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις 10.403 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, έχοντας υποχωρήσει κατά 0,22%, ακολουθώντας τις τάσεις για ρευστοποιήσεις κερδών, ενώ ανοδικά ολοκλήρωσε την ημέρα ο Nasdaq, στις 1.845 μονάδες, αυξημένος κατά 1,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v