Κλαδικά νέα οδηγούν χαμηλότερα τις ευρωαγορές

Πιεσμένες από κλαδικά νέα βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές και ακολουθούν πτωτική πορεία. Οι φόβοι για τις πληθωριστικές πιέσεις από την υψηλή τιμή του πετρελαίου επισκιάζουν τη σταθερότητα στα επιτόκια που αποφάσισαν ΕΚΤ και Τράπεζα της Αγγλίας.

Πτωτικά κινούνται περίπου στο μέσον της συνεδρίασης της Πέμπτης οι ευρωπαϊκές αγορές, επηρεασμένες από κλαδικά κυρίως νέα, παρά την απόφαση της ΕΚΤ και της Bank of England να αφήσουν τα επιτόκια σταθερά.

Πτωτικά κατά 0,71% κινείται ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο και διαμορφώνεται στις 5.210 μονάδες, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν μετοχές πετρελαϊκών εταιριών, η τιμή των οποίων διογκώθηκε αρκετά ακολουθώντας την πρόσφατη άνοδο του μαύρου χρυσού.

Στο –1,24% κινείται ο CAC 40, στο επίπεδο των 4.574 μονάδων, εν μέσω ανησυχιών ότι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου θα οδηγήσουν στην ανάγκη για ”σφιχτότερα επιτόκια” και θα επηρεάσουν την ανάκαμψη της οικονομίας.



Χαμηλότερα κατά 0,4%, στο επίπεδο των 5.260 μονάδων, κινείται και ο γερμανικός δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ακολουθώντας τον κλάδο των φαρμακευτικών, που καταγράφει υποχώρηση μετά την προειδοποίηση της Bristol-Myers Squibb για τα κέρδη της το τρέχον τρίμηνο, αλλά και τον κλάδο των τραπεζών, που χάνει έδαφος, μη μπορώντας να καλύψει τις δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου Κιρχ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v