Η τεχνολογία... ρίχνει την Ευρώπη

Πτωτικά ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι θα επηρεαστούν αρνητικά περισσότερο από την υποχώρηση των μετοχών τεχνολογίας, παρά από την ένταση στη Μ. Ανατολή.

Με τάσεις υποχώρησης ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι θα επηρεαστούν αρνητικά περισσότερο από την υποχώρηση των μετοχών τεχνολογίας, παρά από την ένταση στη Μ. Ανατολή.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο λονδρέζικος FTSE 100 χάνει 0,30%, στις 5.232,00 μονάδες, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία του DAX στη Φραγκφούρτη, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,37%, στις 5.262,47 μονάδες. Και ο CAC 40 του Παρισιού παρουσιάζει την ίδια εικόνα με πτώση 0,62%, πέριξ των 4.603,73 μονάδων.

Οπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι αγορές θα κινηθούν σήμερα στο ρυθμό του Nasdaq, στη χθεσινή διαπραγμάτευση του οποίου κορυφαίες ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν μεγάλη πτώση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα –που αναμένεται να δώσουν και το στίγμα στις σημερινές συνεδριάσεις- οι μετοχές της Nokia, της Alcatel και της Stora Enso.

Παράλληλα, το κλίμα εκτιμάται ότι θα είναι ”υποτονικό”, καθώς αναμένεται τόσο η ΕΚΤ όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, καθώς αναμένουν περισσότερα στοιχεία που να προδίδουν ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας ώστε να αλλάξουν τη νομισματική πολιτική τους. Οι αναλυτές κρίνουν ότι το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το αβέβαιο καθεστώς λόγω της κρίσης στη Μ. Ανατολή επηρεάζει αρνητικά τις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v