Νευρικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές

Σταθερά σε αρνητικό έδαφος (με διακυμάνσεις) κινούνται Παρίσι και Φρανκφούρτη, ενώ με θετικό πρόσημο διαπραγματεύεται το Λονδίνο. Πιέσεις στους κλάδους τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, καθώς η ένταση στη Μ. Ανατολή παραμένει αμείωτη.

Τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα το πρωί φαίνεται να περιορίζει το Λονδίνο, ενώ σταθερά σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται Παρίσι και Φρανφούρτη. Σε πίεση βρίσκεται ο κλάδος της τεχνολογίας, μετά τη χθεσινή πτώση του Nasdaq κατά 3,13%.

Ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,05% και βρίσκεται στις 5.254 μονάδες, με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα να κινούνται ανοδικά. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής, η οποία αρχίζει σήμερα και ανακοινώνει τις αποφάσεις της για τα ύψος των επιτοκίων αύριο, Πέμπτη. Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι οι αναλυτές δεν αναμένουν αλλαγή στα επιτόκια.

Πτωτικά κινείται ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο του Παρισιού, στις 4.605 μονάδες (-0,48%), με τη μετοχή της χρηματοοικονομικής Coface να κερδίζει 7,3%, αφού η εξαγορά της από τη Natexis Banques Populaires αναμένεται να εκτοξεύσει τις επιδόσεις της εταιρίας.

Με απώλειες της τάξης του 0,30%, στις 5.295 μονάδες, διαμορφώνεται ο DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τη μετοχή της BMW να κερδίζει έδαφος, καθώς οι πωλήσεις της ανακοινώθηκαν αυξημένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v