Μεγάλες απώλειες του Nasdaq, πτώση του Dow

Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και το πλήγμα που δέχτηκε ο τεχνολογικός κλάδος μετά τις αρνητικές προειδοποιήσεις εταιριών για την κερδοφορία τους, έστειλαν σε χαμηλότερο επίπεδο τους δείκτες στη Wall Street.

Υψηλές απώλειες γνώρισαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά και ιδίως ο Nasdaq, μετά τις αρνητικές ανακοινώσεις εταιριών του τεχνολογικού κλάδου αλλά και την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.



Η αμερικανική αγορά ήδη είχε αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει από τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αλλά και την κατακόρυφη άνοδο των πετρελαϊκών τιμών.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε η ανακοίνωση της εταιρίας πληροφορικής PeopleSoft, η οποία προειδοποίησε πως τα κέρδη του πρώτου τριμήνου αναμένεται να είναι χαμηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ακολουθήσει πτωτική πορεία.

Εξάλλου, στις οικονομικές ανακοινώσεις, ξεχωρίζει αυτή της μείωσης των παραγγελιών των εργοστασίων τον Φεβρουάριο κατά 0,1%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο της τάξης του 1%. Ο Dow Jones υποχώρησε περί το 0,46%%, ενώ στο 3,10% ανήλθαν οι απώλειες του Nasdaq.

Μετά την ανακοίνωση της PeopleSoft, πτωτική πορεία ακολούθησαν και άλλες εταιρίες του κλάδου, όπως η Siebel Systems, με την Goldman Sachs να αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για τα κέρδη της εταιρίας.

Επιπλέον, η Goldman Sachs δημιούργησε ”προβλήματα” και σε άλλες τεχνολογικές εταιρίες, ανακοινώνοντας την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου και τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου της Sun Microsystems, καθώς και τα κέρδη ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο της Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v