Πετρέλαιο και techs πιέζουν τη Wall Street

Η προειδοποίηση για τα κέρδη της PeopleSoft και οι αρνητικές προβλέψεις των αναλυτών για εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου, οδηγούν την αμερικανική αγορά και ιδιαίτερα τον Nasdaq σε υψηλές απώλειες.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου οδηγώντας τον Nasdaq σε υψηλές απώλειες στην αγορά της Wall Street, ύστερα από την προειδοποίηση για τα κέρδη της PeopleSoft και τις αρνητικές επισημάνσεις των αναλυτών για εταιρίες του κλάδου.

Η αμερικανική αγορά ήδη είχε αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει από την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή αλλά και την κατακόρυφη άνοδο των πετρελαϊκών τιμών.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε η ανακοίνωση της εταιρίας πληροφορικής PeopleSoft, η οποία προειδοποίησε πως τα κέρδη του πρώτου τριμήνου αναμένεται να είναι χαμηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ακολουθήσει πτωτική πορεία.

Εξάλλου, στις οικονομικές ανακοινώσεις, ξεχωρίζει αυτή της μείωσης των παραγγελιών των εργοστασίων τον Φεβρουάριο κατά 0,1%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο της τάξης του 1%. Ο Dow Jones υποχωρεί περί το 0,57%, ενώ υψηλότερες των 2 ποσοστιαίων μονάδων είναι οι απώλειες που καταγράφει ο Nasdaq.

Μετά την ανακοίνωση της PeopleSoft, πτωτική πορεία ακολουθούν και άλλες εταιρίες του κλάδου, όπως η Siebel Systems, με την Goldman Sachs να αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για τα κέρδη της εταιρίας.

Επιπλέον, η Goldman Sachs δημιουργεί ”προβλήματα” και σε άλλες τεχνολογικές εταιρίες, ανακοινώνοντας την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου και τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου της Sun Microsystems, καθώς και τα κέρδη ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο της Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v