Τεχνολογία και Μ. Ανατολή πιέζουν τη Wall

Οι δυσμενείς προβλέψεις για τα αποτελέσματα τεχνολογικών εταιριών, αλλά και η κλιμακούμενη ένταση στη Μ. Ανατολή πιέζουν τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Σημαντικές οι πιέσεις στον αεροπορικό κλάδο από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Χαμηλότερα ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω δυσμενών προβλέψεων για αποτελέσματα από τεχνολογικές εταιρίες, αλλά και αυξανόμενης έντασης στη Μ. Ανατολή.

Η τηλεφωνική εταιρία Qwest ανακοίνωσε ότι η κερδοφορία της του τρέχοντος τριμήνου θα εμφανίσει απώλειες, αφού προτίθεται να απαξιώσει επενδύσεις της κατά 20-30 δισ. δολάρια. Εξάλλου, η εταιρία PoeopleSoft δημοσιοποίησε τις προβλέψεις της, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι της αναφορικά με τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου.

Σε διεθνές επίπεδο, η κλιμάκωση των φραστικών -και όχι μόνο- αντιπαραθέσεων στη Μ. Ανατολή, πυροδοτεί ανησυχίες για την τιμή του πετρελαίου, η οποία ήδη βρίσκεται σε υψηλό εξαμήνου. Η ανησυχία αυτή επηρεάζει αρνητικά αρκετούς κλάδους των blue chips, όπως τον αεροπορικό, και οδηγεί χαμηλότερα τον Dow Jones.

Ο βιομηχανικός δείκτης ξεκίνησε τη συνεδρίαση στο -0,54% και τις 10.307 μονάδες. Με πτώση κατά 1,6% ξεκίνησε και ο Nasdaq, στις 1.832 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v