Qwest: Απαξιώνει επένδυση κατά 20-30 δισ. δολ.

Επενδύσεις της στην εταιρία West αποφάσισε να απαξιώσει κατά 20-30 δισ. δολάρια η αμερικανική τηλεπικοινωνιακή εταιρία Qwest. Η απαξίωση θα ισούται με τη διαφορά ανάμεσα στην επένδυση που έγινε το 2000 και στη σημερινή αξία της μετοχής.

Qwest: Απαξιώνει επένδυση κατά 20-30 δισ. δολ.
Επενδύσεις στις οποίες προέβη το 2000 προτίθεται να απαξιώσει η αμερικανική τηλεφωνική εταιρία Qwest. Η απαξίωση, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, θα ανέρχεται σε 20-30 δισ. δολάρια και θα αφορά την επένδυση που έγινε προκειμένου να αποκτηθεί η εταιρία U.S. West.

Σκοπός της διοίκησης μοιάζει να είναι η εξίσωση της χρηματιστηριακής και της πραγματικής αξίας της εταιρίας, καθώς η πτώση στη μετοχή της West δημιουργεί την ανάγκη για ”write down”.

Η κίνηση αναμένεται να δημιουργήσει μεσοπρόθεσμα έλλειμμα στα κέρδη της εταιρίας, μακροπρόθεσμα όμως ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αγοράς για αντιστοιχία μεταξύ της πραγματικής και της χρηματιστηριακής αξίας.

Η απόφαση της Qwest ακολουθεί ανάλογες δράσεις τηλεπικοινωνιακών κυρίως εταιριών, αμερικανικών και ευρωπαϊκών, όπως η France Telecom και η AT & T, και φανερώνει τη δύσκολη θέση του κλάδου παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v