Νευρικές τάσεις στις ευρωαγορές

Νευρικές τάσεις μέχρι το τέλος ακολούθησαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, αν και κατόρθωσαν να ανακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών που κατέγραφαν στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Το νευρικό κλίμα και οι συνεχείς εναλλαγές των προσήμων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης της Τετάρτης στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να κινούνται χωρίς κατεύθυνση, κατορθώνοντας ωστόσο να μειώσουν τις αρχικές τους απώλειες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε οριακά κατά 0,09%, ο CAC 40 στο Παρίσι κέρδισε 0,05%, ενώ η Φρανκφούρτη την ώρα που έκλεισαν οι υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές σημείωνε απώλειες 0,17%.

Η διστακτική έναρξη στη Wall Street προσέφερε ελάχιστη έως καθόλου βοήθεια στους επενδυτές, οι οποίοι εμφανίστηκαν να ανησυχούν από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσε ο κλάδος των εταιριών χημικών δραστηριοτήτων, που κατέγραψε σημαντική άνοδο, κυρίως εξαιτίας της ενίσχυσης των προσδοκιών ότι η οικονομική ανάκαμψη θα αυξήσει τα κέρδη, αλλά και λόγω μιας νέας εξαγοράς στον κλάδο.

Επιπλέον, η ανακοίνωση της αμερικανικής DU Pont, της κορυφαίας εταιρίας χημικών παγκοσμίως, ότι τα κέρδη της θα υπερβούν τις εκτιμήσεις, ενίσχυσε την ανοδική πορεία των μετοχών του κλάδου.

Αντίθετα, απώλειες κατά 0,9% κατέγραψαν οι μετοχές της γερμανικής Siemens, ύστερα από την προειδοποίηση ότι αναμένει ”δύσκολο” έτος για τις τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητές.

Από την πλευρά της, η ελβετο-σουηδική ABB εκτινάχθηκε περί το 12%, ανακοινώνοντας την πώληση τμημάτων του ενεργητικού της προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο συρρίκνωσης της ρευστότητάς της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v