Αρνητικό άνοιγμα στην Ευρώπη

Αρνητική εικόνα παρουσιάζουν στο άνοιγμά τους οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για αρνητικό εν γένει κλίμα, το οποίο ωστόσο ανατρέπει η άνοδος των πετρελαϊκών μετοχών.

Αρνητικό το άνοιγμα κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις κυριότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για αρνητικό εν γένει κλίμα, το οποίο μπορεί ωστόσο να ανατραπεί από την αναμενόμενη άνοδο των πετρελαϊκών μετοχών.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,12% στις 5227,10 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατά 0,13% στις 5253,53 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 χάνει περί το 0,28% πλησιάζοντας τις 4503,28 μονάδες.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, όλα φαίνεται να κρίνονται από την πορεία του πετρελαίου και το αποτέλεσμα της επίσκεψης Πάουελ στη Μέση Ανατολή. Η έλλειψη ανακοινώσεων σημαντικών οικονομικών δεικτών –τουλάχιστον πριν την Παρασκευή- στρέφει το επενδυτικό ενδιαφέρον αποκλειστικά και μόνο στις διακυμάνσεις του ”μαύρου χρυσού”.

Έτσι, μετοχές ”κλειδιά” για τις σημερινές συνεδριάσεις, κρίνονται ασφαλώς αυτές των πετρελαϊκών εταιριών που άλλωστε βρίσκονται στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι μετοχές της Nokia και της Infineon Technologies θα υποχωρήσουν, ακολουθώντας ανάλογη πορεία με αυτή που είχαν την Παρασκευή κατά τη διαπραγμάτευση στο Nasdaq.

Κινητικότητα αναμένεται όσον αφορά στη μετοχή της Ericsson, καθώς οι επενδυτές έχουν θορυβηθεί από την είδηση ότι τα κέρδη της θα υποχωρήσουν σημαντικά το 2002 εκτός και εάν προχωρήσει σε πωλήσεις θυγατρικών και περικοπές λειτουργικών εξόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v