Κατεύθυνση αναζητεί η Ευρώπη

”Σκαμπανεβάσματα” και αναζήτηση κατεύθυνσης χαρακτηρίζουν τη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ανοδικά κινούνται Λονδίνο και Φρανκφούρτη, ενώ πτώση καταγράφει το Παρίσι.

Νευρικά κινούνται κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι ευρωπαϊκές αγορές, ευρισκόμενες πότε με αρνητικό και πότε με θετικό πρόσημο. ”Αναζητείται κατεύθυνση” επισημαίνουν κύκλοι της αγοράς του Λονδίνου, ”και τα futures στη Wall δεν βοηθούν, αφού οι ενδείξεις και εκεί είναι ανάμικτες”.

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα Λονδίνο και Φρανκφούρτη, μετά τις πιέσεις που δέχονταν νωρίτερα οι πετρελαϊκές μετοχές, καθώς, όπως εκτιμούν αναλυτές, η τιμή του πετρελαίου θα πάρει την κατιούσα μετά τις αμερικανικές διπλωματικές πρωτοβουλίες στη Μ. Ανατολή, οι οποίες φαίνεται να δείχνουν την έξοδο από την κρίση.

Στο +0,38% βρίσκεται ο FTSE 100 (στις 5.229 μονάδες), ενώ στο +0,15% ο DAX (στις 5.263 μονάδες).

Αντίθετα, πτωτικά κινείται το Παρίσι, καθώς οι ανησυχίες για διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων από την άνοδο στην τιμή του πετρελαίου δεν έχουν κοπάσει ακόμη. Στις 4.529 μονάδες κινείται τώρα ο CAC 40, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v