Μεσανατολικό και νέα από ΗΠΑ, πίεσαν την Ευρώπη

Οι δυσμενείς υπερατλαντικές τεχνολογικές ανακοινώσεις της IBM, καθώς και οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή οδήγησαν χαμηλότερα τις Ευρωπαϊκές αγορές. Πιέσεις ασκήθηκαν και από το πτωτικό άνοιγμα της Wall.

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Το πτωτικό άνοιγμα της Wall, προστέθηκε στις δυσμενείς ανακοινώσεις από την IBM, σχετικά με τα έσοδα του πρώτου τριμήνου, αλλά και στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή.

Σημαντική ήταν η (αρνητική) επίδραση της δήλωσης του Σαντάμ Χουσεϊν, περί αναστολής των πετρελαϊκών εξαγωγών του Ιράκ, για 30 ημέρες.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 1,05%, στις 5.178 μονάδες. Την πτώση οδήγησαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου με αιχμή εκείνες της British Telecom και της Vodafone.

Πτωτικά κατά 1,86% κινήθηκε και ο δείκτης CAC 40 του γαλλικού χρηματιστηρίου, στο επίπεδο των 4.431 μονάδων, καθώς αναζωπυρώνεται η ανησυχία της προηγούμενης εβδομάδας σχετικά με πληθωριστικές πιέσεις από την –εκ νέου- ανοδικά κινούμενη τιμή του πετρελαίου.

Σημαντική υποχώρηση σημειώνει αυτή την ώρα ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, και διαμορφώνεται στο επίπεδο των 5.162 μονάδων, με τις εξελίξεις γύρω από τον όμιλο Κιρχ να ταράζουν τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v