Καταρρέει η αυτοκρατορία του Κιρχ (update)

Αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε στο δικαστήριο του Μονάχου από την Kirch Media, θυγατρική της KirchGruppe, ενώ οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Kirch Holding ετοιμάζονται να αναλάβουν τον έλεγχο των κυρίων δραστηριοτήτων της.

Καταρρέει η αυτοκρατορία του Κιρχ (update)
Ένα βήμα πριν από την ανακοίνωση της χρεοκοπίας βρίσκεται η Kirch Holding, η εταιρία του Γερμανού Λίο Κιρχ, καθώς οι μεγαλύτεροι πιστωτές της ετοιμάζονται να αναλάβουν τις κύριες δραστηριότητές.

Ηδη, η KirchMedia, η μονάδα παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων και κινηματογραφικών ταινιών, κατέθεσε αίτηση χρεωκοπίας στο Διαστήριο του Μονάχου.

Ο 75χρονος Κιρχ, έχει κυριαρχήσει τα media της Γερμανία για τέσσερις δεκαετίες ιδρύοντας μια εταιρία με δραστηριότητες που κυμαίνονται από τηλεοπτικά δικαιώματα ταινιών, μέχρι και την αναμετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά και της Formula 1.

Η κατάρρευση της αυτοκρατορίας του αναμένεται να πλήξει πολλές τράπεζες ανά τον κόσμο, επιτρέποντας παράλληλα τον μεγαλύτερο αντίπαλό του, Ρούπερτ Μέρντοχ, να καταλάβει μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα της γερμανικής αγοράς media.

Παράλληλα, οι 36 επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες των δυο κορυφαίων κατηγοριών της Bundesliga, θα απομείνουν με μόλις 41 εκατ. ευρώ ρευστό εάν η KirchGruppe δεν κατορθώσει να τους καταβάλλει τη δόση 100 εκατ. ευρώ τον Μάιο.

Ήδη εκδηλώνονται ανησυχίες σχετικά με το ότι οι μικρότερες ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας θα έρθουν αντιμέτωπες με σοβαρή οικονομική κρίση εάν ο Κιρχ δεν κατορθώσει να τους καταβάλλει το ποσό, ως μέρος της τετραετούς συμφωνίας ύψους 1,53 δις. ευρώ

Οι δραστηριότητες της KirchMedia αναμένεται να αποκτηθούν από τους πιστωτές, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Commerzbank AG, Bayerische Landesbank Girozentrale και HVB Group.

Οι τράπεζες σχεδιάζουν να διορίσουν νέους διευθυντές προσελκύοντας παράλληλα επενδυτές όπως η Axel Springer Verlag, ο μεγαλύτερος εκδοτικός όμιλος της Γερμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v