Ανοδος λόγω τεχνολογιών στην Ευρώπη

Θετικά κινούνται οι ευρωαγορές με άξονα τις μετοχές των εταιριών τεχνολογίας, οι οποίες έχουν ανακτήσει τις απώλειες που κατέγραφαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, λόγω και των χθεσινών επιδόσεων του Nasdaq.

Οι μετοχές των τεχνολογικών εταιριών είναι αυτές που κατά κύριο λόγο ενισχύουν ανοδικά τις ευρωπαϊκές αγορές, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης που δημιούργησε η αρνητική ανακοίνωση της ΙΒΜ.

Το κλίμα ανόδου ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την ανακοίνωση της αναπάντεχης μείωσης των ανέργων στη Γερμανία, αλλά και από την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών.

Στο Λονδίνο, το κλίμα ενισχύει ο τεχνολογικός κλάδος, με τις μετοχές των Sage, ARM Holdings και Logica να καταγράφουν σημαντικά κέρδη. Την ίδια στιγμή άνοδο σημειώνει και η πετρελαϊκή Shell ύστερα από την αναβάθμιση που δέχτηκε από την Morgan Stanley.

Η γαλλική αγορά καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,9%, με την Cap Gemini, εταιρία παροχής συμβουλών Διαδικτύου, να σημειώνει ουσιαστικά κέρδη της τάξης του 2,2%, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα της ανόδου.

Από την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου επωφελούνται και οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών, οι οποίες αισιοδοξούν ότι θα αποφύγουν την αύξηση του κόστους, με την Air France να κερδίζει 1,60%.

Στη γερμανική αγορά οι μετοχές των εταιριών blue chip οδηγούν σε άνοδο τον δείκτη DAX, περιορίζοντας τις απώλειες τις προηγούμενης συνεδρίασης. Ωστόσο, το θετικό κλίμα επισκιάζει η Software AG, η μετοχή της οποίας υποχωρεί κατά 30%, ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα έσοδα του πρώτου τριμήνου.

Άνοδο κατά σχεδόν 3 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει ο τίτλος της Commerzbank, ύστερα από την ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας ότι η ιταλική ασφαλιστική Generali μελετά την προοπτική αύξησης του μεριδίου της στη γερμανική τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v