Ο Nasdaq ανεβάζει την Ευρώπη

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν οι γενικοί δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για θετικό άνοιγμα λόγω της χθεσινής καλής (αν και μικτής)πορείας της Wall, που δεν επηρεάστηκε από την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου.

Ανοδικό το ξεκίνημα στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους γενικούς δείκτες να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για θετικό άνοιγμα λόγω της χθεσινής καλής πορείας της Wall (κυρίως του Nadaq), που δεν επηρεάστηκε από την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο λονδρέζικος FTSE 100 κινείται με άνοδο 0,47% στις 5203,50 μονάδες, ενώ ανάλογη και η πορεία του DAX –παρά το χθεσινό άσχημο κλίμα λόγω της κατάρρευσης του ομίλου Kirch- ο οποίος κερδίζει 0,68% πέριξ των 5215,30 μονάδων. Και στο Παρίσι, ο CAC 40 βρίσκεται στο +0,93% και τις 4473,07 μονάδες.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές ύστερα από τη χθεσινή καλή πορεία της Wall, η οποία έδειξε να μην πτοείται από την εκτόξευση του πετρελαίου, οι ευρωπαϊκές αγορές θα επηρεαστούν θετικά ακολουθώντας τουλάχιστον σταθερή –αν όχι έντονα ανοδική- πορεία.

Ο κυριότερος λόγος που η Wall στάθηκε ”στο ύψος” της ήταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών ότι τουλάχιστον η άνοδος του πετρελαίου θα καθυστερήσει την άμεση αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα. Επίσης, στις σημερινές συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, θετικά αναμένεται να επιδράσει και η αναθεώρηση από το ΔΝΤ για το ρυθμό παγκόσμιας ανάπτυξης το 2002 από 2,4% σε 2,7%.

Μετοχές ”κλειδιά” θεωρούνται εκτός των μετοχών πετρελαϊκών εταιριών, αυτές της φαρμακοβιομηχανίας Astra Zeneca, για την οποία η UBS βελτίωσε τη σύστασή της, η Wella, που ανακοίνωσε αυξημένη κερδοφορία, ενώ ανοδικά αναμένονται και οι μετοχές εταιριών υπολογιστών, που τα πήγαν καλά χθες στο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v