Η υψηλή τεχνολογία ρίχνει την Ευρώπη

Πτωτικά, όπως άλλωστε ανέμεναν οι αναλυτές, ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από τις πιέσεις στους τομείς τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής των τελευταίων ημερών.

Με τάσεις υποχώρησης -όπως άλλωστε ανέμεναν οι αναλυτές- ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από την υποτονική εικόνα των τελευταίων ημερών στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής.

Λίγο μετά την έναρξη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,45% στις 5156,10 μονάδες, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία του γερμανικού DAX (-0,34%) ο οποίος πλησιάζει τις 5152,84 μονάδες. Πτωτικά κατά 0,54% και το γαλλικός CAC 40 που κινείται στα επίπεδα των 4439,79 μονάδων.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι επικρατεί επενδυτική ανησυχία για τους προαναφερόμενους κλάδους ότι ”ακόμη και εάν επισπευθεί η παγκόσμια ανάπτυξη και η έξοδος της παγκόσμιας οικονομίας από την κρίση αυτό δεν θα μεταφραστεί σε αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας”.

Όσον αφορά στις σημερινές συνεδριάσεις, μετοχές σηματωροί η Vodafone, SAP και Nokia, οι οποίες ακολούθησαν το χθεσινό πτωτικό κλίμα του Nasdaq (-2,4%), καταγράφοντας σημαντικές απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v