Ο Πάουελ και… οι προσδοκίες διασώζουν τις αγορές

Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE-100 λόγω ενδoσυνεδριακών πιέσεων και αρνητικού ανοίγματος της Wall, ενώ αντιθέτως ο CAC 40 επωφελούμενος των μεσανατολικών εξελίξεων ”έκλεισε” θετικά. Ο DAX, αυτή την ώρα κινείται θετικά.

Κοινές τάσεις ακολούθησαν οι μεγάλες ευρωπαικές κεφαλαιαγορές με τον βρετανικό FTSE-100 και τον CAC 40 να σημειώνουν άνοδο, ενώ ο γερμανικός DAX φαίνεται να αναζητά κατεύθυνση.

Πιο συγκεκριμένα το αρνητικό άνοιγμα του Nasdaq, αλλά και οι πιέσεις που δέχθηκαν ενδοσυνεδριακά οι τηλεπικοινωνιακές μετοχές και κυρίως αυτή της Vodafone μείωσαν τα αρχικά κέρδη που παρουσίαζε ο FTSE-100.

Ο δείκτης πιέστηκε επίσης από την μετοχή της ABN Amro- που ανακοίνωσε πωλήσεις κάτω του αναμενόμενου- και τελικώς ”έκλεισε” σημειώνοντας οριακά κέρδη 0,02% στις 5.179 μονάδες.

Στη Γαλλία ο CAC 40 ”έκλεισε” ενισχυμένος κατά 0.72% αγγίζοντας τις 4.463 μονάδες, γεγονός που συνδέεται, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, με την άνοδο των τηλεπικοινωνιακών μετοχών αλλά και της κατάστασης στην Μ. Ανατολή που εν όψει της επίσκεψης Πάουελ, φαίνεται να οδηγείται σε μικρή αποκλιμάκωση.

Ο γερμανικός DAX αυτή την ώρα εμφανίζεται με οριακά κέρδη 0,02%, βρισκόμενος στις 5.180 μονάδες. Διεθνείς αναλυτές θεωρούν πως η μικρή αυτή άνοδος ερμηνεύεται από τα γεγονότα στο μεσανατολικό αλλά και τα ετήσια θετικά στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρία MLP.

Βαρόμετρο για την περαιτέρω πορεία των αγορών, θα πρέπει να θεωρηθεί η τιμή του πετρελαίου, αλλά και οι εξελίξεις στο μεσανατολικό, όπως τονίζουν διεθνείς αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v