Ανατρέπει θετικά τις προβλέψεις η Ευρώπη

Ανατρέπουν τις προβλέψεις τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ξεκινώντας την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με θετικό πρόσημο, προκαλώντας θετική έκπληξη. Ωστόσο επιφυλακτικοί για την πορεία παραμένουν οι αναλυτές.

Θετικά άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανατρέποντας τις αρνητικές προβλέψεις, ωστόσο οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για την πορεία κάνοντας λόγο για ”εύθραυστα κέρδη”.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο FTSE 100 στο Λονδίνο βρίσκεται στο +0,17% και τις 5145,20, ενώ και ο DAX κερδίζει 0,23% στις 5176,71 μονάδες. Όσον αφορά στο γαλλικό χρηματιστήριο βρίσκεται στο +0,12% και τις 4446,65 μονάδες.

Ωστόσο οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί και εκτιμούν ότι η χθεσινή άσχημη πορεία και των ίδιων των ευρωπαϊκών αγορών αλλά και της Wall, αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, με τις μετοχές κινητής και υψηλής τεχνολογίας να επηρεάζονται περισσότερο από όλες. Οι μετοχές που αναμένεται να δώσουν το κλίμα στις σημερινές συνεδριάσεις είναι κυρίως οι Nokia, Vodafone, αλλά και η ασφαλιστική Swiss Re.

Ωστόσο, τουλάχιστον όσον αφορά στο χρηματιστήριο του Παρισίου, η τάση μπορεί να παραμείνει θετική καθώς καλά ήταν τα νέα όσον αφορά στην βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου, η οποία αυξήθηκε κατά 0,4%, για δεύτερο συνεχή μήνα. Στην επίσημη ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας Insee, αναφέρεται χαρακτηριστικά ”οι Γάλλοι βιομήχανοι εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι εδώ και οκτώ μήνες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v