Σημαντική υποχώρηση για ευρωαγορές

Σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι ευρωπαϊκοί δείκτες, κατόπιν πιέσεων στις τηλεπικοινωνιακές μετοχές, αλλά και άσχημου ξεκινήματος στη Wall Street. Σε χαμηλό τετραετίας βρέθηκε η μετοχή της Vodafone.

Με σημαντική υποχώρηση ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι ευρωπαϊκές αγορές. Η πτώση που καταγράφει ο τεχνολογικός δείκτης στη Wall Street, επιδείνωσε την ήδη κακή εικόνα του ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 5.137 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει κατά 1,75%, με τη μετοχή της Vodafone να σημειώνει χαμηλό τετραετίας, μετά την υποβάθμιση στην οποία προχώρησε η SSSB στην τιμή στόχο.

Με ποσοστιαίες απώλειες κατά 1,78% (στις 4.441 μονάδες) κινήθηκε ο γαλλικός δείκτης CAC 40, έχοντας ως αιχμή της πτώσης τις μετοχές της France Telecom, της Orange και της Alcatel.

Στις 5.173 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, χάνοντας το 1,75% της αξίας του. Σημαντικές απώλειες σημειώνει η μετοχή της Infineon, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι οι άνοδος των τιμών στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ προϊόντα για το Μάρτιο, επιδρούν αρνητικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v