Ανεβάζει τον πήχυ του ΑΕΠ η Κομισιόν

Προς τα άνω αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ της ευρωζώνης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τόσο για το δεύτερο όσο και για το πρώτο τρίμηνο, καθώς η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Ανεβάζει τον πήχυ του ΑΕΠ η Κομισιόν
Αισιόδοξη εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά στις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ της ευρωζώνης, το οποίο εκτιμά ότι θα αυξηθεί τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ περιμένει αύξηση του ΑΕΠ των 12 που μοιράζονται το ευρώ μεταξύ του 0,5-0,8% για το δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις που έκαναν λόγο για άνοδο περί το 0,4-0,7%.

Επιπλέον, η Κομισιόν αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της και για το πρώτο τρίμηνο στο 0,2-0,5%, ενώ η προηγούμενη αναφορά της υπολόγιζε το ποσοστό μεταξύ του 0,1-0,4%.

Στην έκθεσή της το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει ότι οι προβλέψεις επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία βρίσκεται όντως σε περίοδο ανάκαμψης, η οποία ενισχύεται από την δυναμική πορεία του κλάδου λιανικής αλλά και την αντίστοιχη δυναμική ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Σε ξεχωριστή έκθεσή της, η Κομισιόν αναφέρει ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης μειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο κατά 0,2% σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, ενώ αντίθετα η ετήσια μεταβολή του παρουσίασε άνοδο κατά 0,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v