Κέρδη στην Ευρώπη από ασφάλειες- τηλεπικοινωνίες

Ανοδικά κινήθηκαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενθαρρυμένα από κλαδικά νέα και τη θετική συνεδρίαση στη Wall. Τηλεπικοινωνιακή άνοδος στο Λονδίνο, κέρδη για τράπεζες και ασφάλειες σε Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Με άνοδο κινήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Τα θετικά ερείσματα ήταν κλαδικά και αφορούσαν την τηλεπικοινωνία στο Λονδίνο και τις μετοχές ασφαλιστικών εταιριών και τραπεζών σε Παρίσι, Φρανκφούρτη. Θετική επίδραση στην ημέρα είχε και η ανάκαμψη του δείκτη Nasdaq στη Wall Street.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 5.229 μονάδες έχοντας καταγράψει ποσοστιαία άνοδο κατά 0,96%, μετά την άνοδο της μετοχής της British Telecom, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της για επιθετική πολιτική στην αγγλική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Με κέρδη της τάξης του 1,30% έκλεισε ο δείκτης CAC 40, στο χρηματιστήριο του Παρισιού, στο επίπεδο των 4.521 μονάδων, με τη μετοχή της AXA να συγκεντρώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον και εν μέσω τοποθετήσεων στον ασφαλιστικό κλάδο, που πυροδοτήθηκε από τις ανακοινώσεις της Suisse Re για τα αποτελέσματά της.

Η ίδια εταιρία, η Suisse Re, παρασύρει ανοδικά και το γερμανικό δείκτη DAX, ο οποίος αυτή την ώρα κινείται στις 5.255 μονάδες και το +1,65% . Ο ασφαλιστικός κολοσσός, ανακοίνωσε ότι η κερδοφορία της θα ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών. Σημαντικά κέρδη και για την Commerzbank, η μετοχή της οποίας κινείται στο +2,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v