Ανεβάζει την Ευρώπη η Wall

Με ανοδικές τάσεις ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, που τόνιζαν ότι οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές θα επωφεληθούν από τη χθεσινή άνοδο στη Wall.

Ανοδικό ξεκίνημα για τις συνεδριάσεις της Πέμπτης στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις των αναλυτών, που τόνιζαν ότι οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές θα επωφεληθούν από τη χθεσινή άνοδο στη Wall.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο λονδρέζικος FTSE 100 βρίσκεται στο +0,17% και τις 5238,10 μονάδες, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης με τον DAX στο +0,23% και τις 5277,27 μονάδες. Χαμόγελα και στο Παρίσι καθώς ο δείκτης CAC 40 κερδίζει 0,35% πέριξ των 4537,70 μονάδων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η χθεσινή εικόνα στη Wall με τους δείκτες να ανεβαίνουν όσο ανακοινώνοντας καλά εταιρικά νέα, αναμένεται να επαναληφθεί σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι μετοχές των εταιριών που αναμένεται να ανακοινώσουν καλή πορεία, θα κινηθούν ανοδικά, τονίζουν οι αναλυτές, αναφέροντας ως παραδείγματα τη L’Oreal και τη BG Group.

Κινητικότητα ”βλέπουν” επίσης οι αναλυτές για της μετοχές της Nestle και της General Electric, η οποία ανέκτησε χθες αρκετό από το χαμένο έδαφος, ενώ καθοδικά εκτιμάται ότι θα κινηθεί –ήδη ξεκίνησε με απώλειες- η μετοχή της Carrefour, η οποία ανακοίνωσε αμετάβλητα οικονομικά αποτελέσματα το α’ τρίμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v