Αντιστροφή κλίματος στην Ευρώπη

Δεν κράτησαν για πολύ τα χαμόγελα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς λίγο μετά το θετικό άνοιγμα, το κλίμα αντιστράφηκε και οι δείκτες καταγράφουν απώλειες, λόγω κυρίως των πιέσεων στις τεχνολογικές μετοχές.

Οι τεχνολογικές μετοχές είναι αυτές που έσβησαν τα χαμόγελα από τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς λίγο μετά τη θετική έναρξη το κλίμα αντιστράφηκε, κυρίως λόγω των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου.

Το κλίμα παρέμεινε επιφυλακτικό εν αναμονή των ανακοινώσεων των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων των εταιριών, τόσο σε Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, ενώ επιδεινώθηκε ύστερα από την προειδοποίηση που εξέδωσε η UBS για την εταιρία κινητής τηλεφωνίας mmO2.

Αυτή τη στιγμή οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται οριακά προς τα κάτω, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,4%.

Σημαντική άνοδο κατά 3% καταγράφουν, οι μετοχές της ελβετικής ασφαλιστικής Swiss Life, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2001 τα οποία ήταν μεν κατά πολύ χαμηλότερα από αυτά του προηγουμένου έτους, αλλά υψηλότερα από ότι αναμενόταν.

Αντίθετα, απώλειες υψηλότερες του 3% σημειώνουν οι μετοχές της Akzo Nobel, καθώς η ολλανδική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει στην αγορά το νέο φάρμακο Ariza αυτό το έτος.

Επιπλέον, αρνητική είναι και η κατεύθυνση που ακολουθούν οι μετοχές των Carrefour και Nestle, καθώς και οι δύο απογοήτευσαν τους επενδυτές με τις πωλήσεις του τριμήνου που ανακοίνωσαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v