Τεχνολογική άνοδος στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, με αιχμή τον τεχνολογικό κλάδο, αγνοώντας το αρνητικό χθεσινό κλείσιμο της Wall. Αυξητικά κατά 0,4% κινήθηκε το Μάρτιο η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία.

Αντίθετη με τη χθεσινή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν στο μέσον της συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές αγορές. Αυτή την ώρα κινούνται ανοδικά, ενισχυμένες από τον κλάδο της τηλεπικοινωνίας- τον κύριο υπεύθυνο για τη χθεσινή πτώση.

Αξιοσημείωτη είναι η τάση ανεξαρτητοποίησης από τη χθεσινή αρνητική πορεία της Wall Street.



Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,62% και κινείται στο επίπεδο των 5.169 μονάδων, καθώς αρκετές μετοχές κρίθηκαν υποτιμημένες. Υπολογίσιμη άνοδο κατέγραφε πριν λίγη ώρα η μετοχή της Vodafone.

Ανοδικά κατά 0,41% κινείται και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, στις 4.459 μονάδες. Σήμερα εξάλλου, ανακοινώθηκε η βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου, η οποία αυξήθηκε κατά 0,4%, για δεύτερο συνεχή μήνα.

Εύθραυστα κέρδη της τάξης του 0,22% εμφανίζει αυτή την ώρα ο δείκτης DAX, στη Φρανκφούρτη, ενθαρρυμένος από το τέλος των ερευνών της SEC γύρω από τις λογιστικές καταστάσεις της IBM.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v