Θετικό κλίμα στην Ευρώπη

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τρίτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, Το θετικό κλίμα διαμορφώνεται από τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Philips, τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Θετικό το κλίμα στο άνοιγμα της Τρίτης για τις ευρωπαϊκές αγορές, που επωφελούνται από το χθεσινό ράλι, με τις αρχές του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να ανακοινώνουν ότι ο DAX θα καθυστερήσει να ανοίξει λόγω τεχνικού προβλήματος.

Έτσι, λίγο μετά το άνοιγμα ο λονδρέζικος FTSE 100 κερδίζει 0,48% και βρίσκεται στις 5225,70 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 βρίσκεται στο 0,53% και τις 4526,51 μονάδες.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, ύστερα από το χθεσινό ράλι των μετοχών τεχνολογίας, με αιχμή τις μετοχές των Alcatel και Vodafone, σήμερα και για τις επόμενες δύο ημέρες όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Αλαν Γκρίνσπαν και την ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι τάση θα διαμορφώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας οι ανακοινώσεις για σημαντικούς οικονομικούς δείκτες και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Πρώτος αναμένεται ο δείκτης λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία του μήνα Μαρτίου, ο οποίος εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί κατά 0,4%, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής για το Μάρτιο στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v