Διατήρησαν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

Τα κέρδη του κλάδου των εταιριών κατασκευής εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας ήταν αυτά που οδήγησαν σε κέρδη τις ευρωπαϊκές αγορές στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας.

Τα κέρδη των Alcatel και Ericsson, καθώς και οι αισιόδοξες προβλέψεις της Corning από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οδήγησαν σε ουσιαστικά κέρδη τις ευρωπαϊκές αγορές στη πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος διήνυσε μια ιδιαίτερα θετική συνεδρίαση, με τις ανησυχίες ωστόσο να επικρατούν σχετικά με το εάν είναι εφικτό να διατηρηθεί το αισιόδοξο αυτό κλίμα.

Από τους χαμένους της συνεδρίασης ήταν η Telewest, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 9%, ύστερα από τις έντονες ανησυχίες που επικράτησαν ότι θα ακολουθούσε το παράδειγμα της ανταγωνιστικής της καλωδιακής NTL, να παραδώσει τον έλεγχο στους ιδιοκτήτες ομολόγων.

Η μετοχή της γαλλικής Alcatel σημείωσε κέρδη της τάξης του 5,2%, ύστερα από την ανακοίνωση ότι αναμένει τα λειτουργικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου να είναι ελαφρώς καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο, καθησυχάζοντας έτσι τους επενδυτές.

Κέρδη ωστόσο σημείωσε και η Ericsson κατά 3,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι θα είναι ο κύριος προμηθευτής στη δημιουργία του νέου συστήματος UMTS της Telefonica στην Ισπανία και τη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v