Ανοδικό άνοιγμα στην Ευρώπη λόγω πετρελαίου

Με τάσεις ανόδου ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Δευτέρας τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για ανοδική πορεία κυρίως λόγω των πετρελαϊκών μετοχών.

Ανοδικά ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για ανοδική πορεία κυρίως λόγω των πετρελαϊκών μετοχών.

Λίγο μετά το άνοιγμα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,19% πέριξ των 5170,90 μονάδων, ενώ ανοδικά κατά 0,20% κινείται και ο DAX στη Φρανκφούρτη πλησιάζοντας τις 5199,88 μονάδες. Στο χρηματιστήριο του Παρισιού, ο CAC 40 βρίσκεται στο +0,56% και τις 4493,32 μονάδες.

Όπως επισημαίνουν άλλωστε οι αναλυτές, το κλίμα στις σημερινές συνεδριάσεις θα διαμορφώσουν κατά βάση οι μετοχές πετρελαϊκών εταιριών, οι οποίες αναμένεται να κινηθούν ανοδικά, ακολουθώντας τις τιμές του πετρελαίου, το οποίο ανέκαμψε ύστερα από την επιστροφή Τσάβες στην προεδρεία της Βενεζουέλας.

¶λλες μετοχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι αυτές της Kamps, η οποία εξαγοράστηκε από την ιταλική Barilla προσελκύοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά και η Allianz. Καθοδικά, ωστόσο, αναμένεται να κινηθεί η Deutsche Telekom, ύστερα από την απογοητευτική θέση που έλαβε στην κλίμακα με τις ευρωπαϊκές υπό διαπραγμάτευση μετοχές του Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v