Εταιρικά αποτελέσματα ανεβάζουν την Ευρώπη

Κέρδη καταγράφουν στη συνεδρίαση της Τρίτης οι δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, οδηγημένοι κυρίως από την άνοδο του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, αλλά και από ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα. Σημαντικά θετική η επίδραση των αποτελεσμάτων της Philips.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο κατά 0,54% και διαμορφώνεται στο επίπεδο των 5.229 μονάδων, με αιχμή τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Ο πληθωρισμός του Μαρτίου, ο οποίος ανακοινώθηκε ελαφρά αυξημένος στο 2,3% από 2,2% το Φεβρουάριο, δεν ανησύχησε το οικονομικό επιτελείο, αφού στόχος του είναι η παραμονή του κάτω από το 2,5%.

Ανοδικά κατά 1,21% κινείται και ο CAC 40 στο γαλλικό χρηματιστήριο, μετά τα θετικότερα του αναμενομένου κέρδη τριμήνου που ανακοίνωσε η STMicrosystems. Αυτή την ώρα ο δείκτης κινείται στο επίπεδο των 4.557 μονάδων.

Άνοδο της τάξης του 0,62% καταγράφει και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης επηρεασμένο από τα αποτελέσματα της Philips (επέστρεψε στην κερδοφορία), της Novellus και της Infineon, που ξεπέρασαν ή εκπλήρωσαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Στις 5.276 μονάδες κινείται τώρα ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v