Philips: Κέρδη μετά από 1 χρόνο

Η ολλανδική Philips, διέψευσε τους αναλυτές του κλάδου, που περίμεναν ζημίες, ανακοινώνοντας οριακά κέρδη για το α΄ τρίμηνο (9 εκατ. ευρώ). Τα κέρδη αυτά σχετίζονται κυρίως με αυξημένες πωλήσεις και, όπως φαίνεται, σηματοδοτούν νέα ανοδική πορεία για τη Philips.

Philips: Κέρδη μετά από 1 χρόνο
Την διάψευση των αναλυτών προκάλεσε η ανακοίνωση της Philips για καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ειδικοί του κλάδου υπολόγιζαν απώλειες κερδών για την εν λόγω εταιρία, η οποία για το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχε να παρουσιάσει κέρδη της τάξης των 93 εκατ. ευρώ.

Εντούτοις, η αύξηση στις πωλήσεις και η ιδιαίτερη ζήτηση που παρουσίασαν συγκεκριμένα προιόντα της, όπως οι οθόνες υγρών κρυστάλλων, τα DVD και τα microchips για τηλεοπτικές συσκευές, διέψευσαν τις απαισιόδοξες προβλέψεις.

Στελέχη της εταιρίας αισιοδοξούν και δηλώνουν με νόημα: ”Φαίνεται πως οι δύσκολες μέρες πέρασαν και όλα καταδεικνύουν μια σημαντική άνοδο των πωλήσεων”. Την αισιοδοξία αυτή συμμερίζονται και οι επενδυτές που έδειξαν την προτίμησή τους στη μετοχή της ολλανδικής εταιρίας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του αγγλικού χρηματιστηρίου, εκτοξεύοντάς την στα 34 ευρώ.

Παράλληλα το πρόγραμμα περικοπών, που είχε εφαρμοστεί αρχίζει να αποδίδει καρπούς, αφού ήδη εξοικονομήθηκαν ποσά ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ ενώ, όπως σχολιάζουν υπεύθυνοι της εταιρίας, τα εξοικονομηθέντα ποσά αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το β΄ εξάμηνο του 2002.

Με αφορμή πάντως, τη χρηματιστηριακή πορεία της Philips ειδικοί της αγοράς υποστηρίζουν πως οι αγορές αρχίζουν να δείχνουν σημάδια ”επανάκαμψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v