”Καθάρισε” η Philips για τις ευρωαγορές

Το ευχάριστο ξάφνιασμα από τη Philips φαίνεται ότι ήταν αρκετό για να δημιουργήσει θετικό κλίμα και να οδηγήσει τις ευρωπαϊκές αγορές σε υψηλότερο επίπεδο για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Η ανακοίνωση της επιστροφής στην κερδοφορία από τη Philips έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία έντονα θετικού κλίματος στις ευρωαγορές, οι οποίες κατέγραψαν ουσιαστικά κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο ολλανδικός όμιλος ηλεκτρονικών ειδών ανακοίνωσε ότι σημείωσε κέρδη ύψους 9 εκατ. ευρώ, ύστερα από τις απώλειες 2,6 δισ. ευρώ που κατέγραψε το 2001. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο κατά 5,2%.

Άνοδο κατέγραψαν και οι μετοχές των εταιριών κατασκευής μικροεπεξεργαστών, ύστερα από την ανακοίνωση των υψηλότερων από ότι αναμενόταν κερδών της Texas Instruments, της μεγαλύτερης εταιρίας του κλάδου.

Η STMicroelectronics, η μεγαλύτερη εταιρία της Ευρώπης, σημείωσε άνοδο 3,6% ενώ και η βρετανική ARM Holdings κέρδισε 2%. Ανοδικές τάσεις επικράτησαν και στην αγορά τηλεπικοινωνιών, με τη Vodafone να διευρύνει τα κέρδη της από την προηγούμενη συνεδρίαση κατά 3%, και τη γαλλική Orange να σημειώνει άνοδο 2,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v