Ανησυχία Γκρίνσπαν για τις επιπτώσεις των καυσίμων

”Λαμπρότερες” χαρακτήρισε τις προοπτικές ανάκαμψης για την οικονομία των ΗΠΑ ο Α. Γκρίνσπαν, ενώ εξέφρασε ανησυχίες για τις τιμές της ενέργειας. Παράλληλα, εκτιμώντας ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ανέφερε ότι η αύξηση των επιτοκίων θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι.

Ανησυχία Γκρίνσπαν για τις επιπτώσεις των καυσίμων
”Οι προοπτικές ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας είναι τώρα λαμπρότερες”, τόνισε ο Α. Γκρίνσπαν ενώπιον της Οικονομικής επιτροπής του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της FED, υπογράμμισε τις δυνατότητες ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η ”ανάκαμψη είναι πιθανό να πληγεί αν διατηρηθούν υψηλές οι τιμές στην ενέργεια”.

Ο ισχυρός άνδρας της μεγαλύτερης οικονομίας, δήλωσε πως η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ”μπορεί να αντέξει τη σταθερότητα των επιτοκίων, μέχρι η οικονομία να ενδυναμωθεί, αφού ο πληθωρισμός δείχνει την πρόθεση να μείνει σε χαμηλά επίπεδα”.

Η τοποθέτηση Γκρίνσπαν, ο οποίος σε άλλο σημείο της ομιλίας του μετέθεσε την αύξηση των επιτοκίων στους καλοκαιρινούς μήνες, διέλυσε - προς το παρόν- τις επενδυτικές ανησυχίες, κάτι που κατέστη άμεσα εμφανές στους βασικούς δείκτες της wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v