Κρατούν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

Σταθερά προς τα άνω κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές περί το μέσον της συνεδρίασης, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων από κυρίαρχες εταιρίες στον κλάδο που διαπραγματεύονται.

Τα θετικά εταιρικά νέα οδηγούν για άλλη μια φορά σε άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες στο μέσον της συνεδρίασης διατηρούν τα κέρδη που καταγράφουν ήδη από την έναρξη αυτής.

Οι αναλυτές από την πλευρά τους σχολιάζουν ότι οι προβλέψεις κερδών και τα οικονομικά στοιχεία συνεχίζουν να στέλνουν θετικά μηνύματα σχετικά με την ανάκαμψη τόσο των αγορών όσο και γενικότερα του οικονομικού κλίματος.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των εταιριών μικροεπεξεργαστών, με την ASML να αυξάνει την τιμή της κατά 1,6%. Θετικές τάσεις επικρατούν και στον κλάδο εταιριών κατασκευής κινητών τηλεφώνων, με τη Nokia και την Alcatel να κερδίζουν περί το 3%, ύστερα από την ανακοίνωση της κερδοφορίας της Motorola.

Άνοδο υψηλότερη των 4 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφουν οι μετοχές της Adecco, ελβετικής εταιρίας υπηρεσιών εργασίας, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα οποία υποχώρησαν σε ποσοστό μικρότερο από ότι αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v