Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη το Μάρτιο

Άνοδο στο 2,5% σημείωσε ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή της ευρωζώνης το Μάρτιο σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα παρουσίασε αύξηση κατά 0,6%.

Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη το Μάρτιο
Ανοδικά κινήθηκε ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή της ευρωζώνης για το μήνα Μάρτιο, διαμορφούμενος στο 2,5% έναντι 2,4% τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, το Μάρτιο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση, ύστερα από την προηγούμενη άνοδο 0,1% του Φεβρουαρίου.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ότμαρ Ίσινγκ, τόνισε ότι το ποσοστό ανάπτυξης της οικονομίας της ευρωζώνης αναμένεται να επιστρέψει στο 2-2,5%.

Πρόσφατα, η ΕΚΤ είχε με τη σειρά της σχολιάσει ότι περιμένει η οικονομία να επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο ο Ίσινγκ δεν διευκρίνισε εάν περιμένει το ποσοστό αυτό να επιτευχθεί νωρίτερα.

Επιπλέον, ο οικονομολόγος της ΕΚΤ εκτιμά ότι ο πληθωρισμός στην περιοχή της ευρωζώνης μπορεί να μειωθεί το δεύτερο τρίμηνο κάτω από το στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ, εάν σταθεροποιηθούν οι τιμές του πετρελαίου.

Την ίδια στιγμή, πτώση στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιταλία, καθώς η σύγκρουση της κυβέρνησης με τα εργατικά συνδικάτα έχει προκαλέσει ανησυχίες στους εργαζόμενους σχετικά με την ασφάλεια που αισθάνονται σχετικά με τη δουλειά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v